Новини

 

КНУ вперше увійшов до рейтингу сталого розвитку QS

05.12.2023

Київський національний університет імені Тараса Шевченка долучився до світових університетів, які лідирують у сфері соціальної та екологічної стійкості за результатами другого видання рейтингу QS World University Rankings: Sustainability 2024, що оприлюднено 5 грудня 2023 року.

Рейтинг сталого розвитку QS надає унікальне бачення, в якому навчальні заклади демонструють прагнення до більш сталого існування, використовуючи зовнішні докази цього – від впливу досягнень, які роблять випускники у науці та техніці для розв'язання кліматичних проблем, до впливу досліджень, які проводяться в рамках 17 цілей сталого розвитку ООН. Рейтинг оцінює соціальний та екологічний вплив університетів як центрів освіти й досліджень, а також як потужних роботодавців, що стикаються з управлінськими проблемами, притаманними будь-якій великій та складній організації.

За трьома категоріями: соціальний вплив, вплив на навколишнє середовище та управління, КНУ посідає 1101-1150 місце серед 1403 світових університетів та 414 місце в Європі серед 493 ЗВО континенту.

При цьому Університет має 511 місце у світі за показником екологічної освіти, 689-те – за критеріями управління та 807-ме – за працевлаштуванням та можливостями.

Окрім Шевченкового університету до рейтингу входять ще 7 українських закладів вищої освіти: Національний університет «Львівська політехніка», Сумський державний університет, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Харківський національний університет радіоелектроніки.

Для входження до рейтингу освітні та наукові заклади повинні відповідати вимогам до QS World University Rankings, QS Rankings by Region або QS Rankings by Subject, продемонструвати відмінний від нуля бал у категорії «Вплив на навколишнє середовище і бути представлений принаймні за 2 із 4 дослідницьких показників цілей сталого розвитку в категорії «Соціальний вплив».

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024