Новини

 

Делегація КНУ відвідала Лозову

02.02.2024

У рамках проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами» представники КНУ імені Тараса Шевченка відвідали Лозівську міську територіальну громаду Харківської області 30-31 січня. Під час візиту відбулася зустріч з міським головою Сергієм Зеленським та керівниками Лозівської громади, на якій обговорили перспективи подальшої співпраці.

 

Початком співпраці стало підписання у жовтні 2023 року Меморандуму з Альянсом українських університетів під час форуму з відбудови України. Лозівський міський голова Сергій Зеленський та декан географічного факультету Сергій Запотоцький наголосили на важливості використання потенціалу Університету та наукових напрацювань дослідників на практиці.

Начальник управління економіки Сергій Гранкін презентував Лозівську громаду, відмітивши, що вона є п’ятою в Україні за кількістю населених пунктів, одинадцятою – за площею, сорок другою – за чисельністю населення. Внаслідок російської агресії на території громади було зруйновано міський Палац культури, Лозівський ліцей №8, 11 індивідуальних житлових будинків, пошкоджено 186 багатоквартирних та 255 індивідуальних житлових будинків, 56 об’єктів критичної інфраструктури, 53 соціальні об’єкти. На території громади зареєстровано 13 тисяч вимушено переселених осіб. Громада є піонерною у багатьох аспектах, відкрита до новацій та активно залучається до грантових проєктів. У межах візиту також відбулася ознайомча екскурсія містом.

Завідувач кафедри економічної та соціальної географії професор Костянтин Мезенцев презентував представникам Лозівської громади проєкт Альянсу українських університетів, зокрема, наголосивши, що важливими завданнями є спільне дослідження потреб і проблем громади, у тому числі щодо допомоги у пошуку грантів, розробки планувальної документації, комунікації з різноманітними структурами, а також навчання представників громади. Керівник Експертно-консультаційного центру з розвитку громад і територій географічного факультету доцент Анатолій Мельничук представив розроблену в рамках проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами» методологію дослідження потреб і проблем територіальних громад. До обговорення шляхів співпраці долучилася директорка Центру якості місцевого самоврядування Валентина Полтавець.

Під час відвідин Лозівської територіальної громади декан географічного факультету Сергій Запотоцький зустрівся з керівниками освітніх закладів Лозової.

За інформацією Костянтина Мезенцева


Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024