Новини

 

Культурна дипломатія в дії

21.02.2024

Студентки КНУ імені Тараса Шевченка стали співорганізаторами української культурної виставки, що відбулася в Кувейтському університеті.

Чотири студентки Шевченкового університету – Руслана Купко (ННІФ), Поліна Вако (ННІФ), Марія Ворона (ННІМВ) та Владислава Сень (ННІМВ), які наразі проходять стажування у Мовному центрі Кувейтського університету за стипендіальною програмою для студентів-арабістів, взяли участь у презентації України у межах People Talk Forum.

Українська локація була організована за підтримки Посольства України в Державі Кувейт на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Олександром Балануцою, а також членів української громади в Кувейті, зокрема пані Олени та пані Маріам Хамама.

Численні гості серед студентів, викладачів та відвідувачів Кувейтського університету мали змогу ознайомитися з українськими традиційними стравами, вишивкою, ремісничими виробами, а також з добіркою українських книг, перекладених арабською мовою.

Неабияке захоплення серед відвідувачів викликала спеціальна фотозона, що зображала українське село.

Це вже друга подібна виставка за останні 3 місяці, організована Кувейтським університетом. 10 грудня 2023 року студентки КНУ представляли Україну для представників факультетів і студентів університету та іноземного дипломатичного корпусу.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка має тісні відносини з Кувейтським університетом з 2013 року. До початку пандемії коронавірусної хвороби студенти КНУ брали участь у програмах обміну та стажуванні у Мовному центрі Кувейтського університету. У 2023 році після трирічної перерви завдяки Посольству України в Державі Кувейт була поновлена стипендіальна річна програма зі стажування у Мовному центрі університету-партнера. Наразі своє навчання там проходять 4 студентки.

У січні 2024 року студентки, під час канікул у Кувейті, мали можливість відвідати Батьківщину. У цей період вони зустрічалися з проректоркою з міжнародного співробітництва КНУ Ксенією Смирновою. Під час розмови здобувачки освіти ділилися своїми враженнями про процес навчання, особливості адаптації до академічного процесу в університеті-партнері. Цікавою була розповідь студенток про культурне життя та їхню участь в культурних заходах, де вони виступають культурними амбасадорками України.

 

За інформацією Посольства України в Державі Кувейт

та учасниць програми стажування в Кувейтському університеті

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024