Новини

 

Студенти Університету розпочали тижневий вишкіл за проєктом «Захисники Києва»

11.03.2024

 

Студенти Шевченкового університету стали учасниками проєкту «Захисники Києва», який реалізовує Департамент молоді та спорту КМДА спільно з громадською організацією «АЛЬФА СЕЛФ ДЕФЕНС».

«Захисники Києва» – це військовий вишкіл для молоді, що триватиме за умов, максимально наближених до польових. Перша група студентів, які виявили бажання долучитися до проєкту, розпочала навчання сьогодні й завершить його у п’ятницю. Щотижня нова група молоді проходитиме вишкіл під керівництвом професіоналів військової справи. Курс навчання розрахований до осені – і нові групи вже комплектуються. Серед них – ще три університетські команди студентів.

Інструктори  ГО «АЛЬФА СЕЛФ ДЕФЕНС» проводитимуть вишкіл з техніки володіння зброєю, тактико-спеціальної підготовки, тактичної медицини, основ військової топографії, мінно-саперної справи, основ аеророзвідки. Опанувавши військові ази, учасники проєкту перейдуть до інтенсиву: відпрацювання з вогневим контактом зі страйкбольною зброєю, бій у ближньому просторі, переміщення малими рейдовими групами. Ті, хто успішно витримають всі випробування, отримають відповідні сертифікати. Весь вишкіл (включно з харчуванням) оплачується КМДА.

На відкритті проєкту першу групу студентів КНУ привітала проректорка КНУ імені Тараса Шевченка Олена Добржанська. Вона побажала учасникам успіхів у новій і такій важливій для них і всієї країни справі: «Я впевнена, що по закінченню навчань ви станете сильнішими, мужнішими, сміливішими й дорослішими. Бажаю наснаги й пишаюся всіма вами!» 

Після першого урочистого шикування учасники вишколу «Захисники Києва» взялися до опанування азів військової справи.

Варто зазначити, що наприкінці минулого тижня, 8 березня 2024 року, КНУ імені Тараса Шевченка та громадська організація «АЛЬФА СЕЛФ ДЕФЕНС» підписали Меморандум про співпрацю, який передбачає координацію зусиль щодо утвердження національної та громадянської ідентичності. Меморандум підписали проректорка Олена Добржанська від КНУ та віцепрезидент ГО «АЛЬФА СЕЛФ ДЕФЕНС» Артур Булигін.

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024