Новини

 

Підписано договір про співпрацю з Каразінським університетом

18.03.2024

Поглиблення співпраці між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна засвідчили ректор КНУ Володимир Бугров та ректорка Каразінського університету Тетяна Кагановська, скріпивши своїми підписами Договір про співпрацю.

Урочиста церемонія відбулася 18 березня 2024 року в Головному корпусі Університету.

Під час зустрічі керівники обох закладів вищої освіти обговорили розвиток та поглиблення взаємодії у питаннях освітньої діяльності, проведення спільних наукових розробок та інтернаціоналізації досліджень, їхньої популяризації, розширення доступу до культурних надбань, задоволення потреби у сталому розвитку громадянського суспільства, підтримці ініціатив громад.

За словами Володимира Бугрова, підписаний документ офіційно закріплює багаторічне партнерство між нашими університетами і дає поштовх до втілення нових спільних проєктів на благо університетів і України.

«Війна показала, наскільки близькими є наші університети. Ми по-новому відкрили для себе одне одного. Адже підтримка у ці складні часи неймовірно мотивує і допомагає долати всі виклики, які постають перед освітньою галуззю», – зазначила Тетяна Кагановська.

 

Довідково: Харківський національний університет імені Василя Назаровича Каразіна – другий за віком найстаріший університет України. Історія Харківського університету є невіддільною частиною інтелектуальної, культурної та духовної історії нашої країни. Становлення Харкова як великого промислового, наукового, культурного центру відбулося завдяки діяльності університету.

Наразі до складу університету входять 23 факультети та навчально-наукові інститути. Університет є одним із найбільших наукових центрів України. У ньому представлені практично всі напрями сучасної фундаментальної науки.

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна має широку мережу міжнародної співпраці, є активним членом міжнародної спільноти провідних європейських та світових університетів. Угоди про співпрацю підписані з 61 організаціями-партнерами у 25 країнах світу.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024