Новини

 

Шевченківець – переможець «Black Sea Science 2024»

19.06.2024

Студент Економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Сергій Савчук став призером Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science». Його дослідження «Аналіз відмінностей рентабельності власного капіталу НАК «Нафтогаз України» та її структурних підрозділів» вибороло друге місце за напрямом «Економіка та адміністрування».

 

Сергій Савчук – студент 3 курсу кафедри економіки підприємства. Робота, яку він представив на конкурс «Black Sea Science», виконана під керівництвом кандидатки економічних наук, доцентки Економічного факультету Олени Михальської.

Актуальність дослідження студента-економіста полягає у важливості досягнення стабільного рівня прибутковості НАК «Нафтогаз України» для енергетики та паливної безпеки країни.

«Для аналізу я обрав період діяльності компанії від 2018-го до 2022 року, оскільки це дозволяло мені простежити наявність чи відсутність позитивних змін. В результаті я дійшов висновку, що проблеми з рентабельністю капіталу відчувають ті структурні підрозділи «Нафтогаз України», які не мають виробничої функції, хоч і є важливими для соціальної сфери країни. На мою думку, після війни компанія потребує реформи управління. Лише такий шлях гарантує майбутні інвестиції», – розповів Сергій про суть дослідження. 

Під час фінальної презентації своєї роботи Сергій продемонстрував аналітичний склад мислення, високе володіння матеріалом і чудове знання англійської мови. За словами призера, участь у Міжнародному конкурсі «Black Sea Science» стала для нього неоціненним досвідом і можливістю поборотися за перемогу в доброчесному інтелектуальному змаганні.

Також сертифікати учасників конкурсу отримали:

  • Аліна Актюріна (під керівництвом Діани Гринюк та Ігоря Смирнова, Географічний факультет) за роботу «Інтерактивні консалтингові системи в розвитку спеціалізованого туризму» – напрям «Туризм, готельна та ресторанна справа»;
  • Станіслав Сємілєтов (під керівництвом Людмили Гарманчук, ННІ «Інститут біології та медицини») за роботу «Екоцид: війна в Україні та міжнародне право» – напрям «Екологія та охорона довкілля». 

Це свідчить про високий науковий рівень та активну участь студентів КНУ імені Тараса Шевченка в дослідницькій роботі.

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science» щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою під егідою Міністерства освіти і науки України, об’єднання закладів вищої освіти Чорноморського регіону Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.

Метою конкурсу є активізація наукової роботи студентів як найважливішого чинника формування фахівців, залучення студентів до науково-дослідної діяльності. Цьогоріч до складу журі конкурсу увійшли 144 науковці, 92 з яких представляли 23 зарубіжні країни. 

Організаційний комітет «Black Sea Science» висловлює Шевченковому університету щиру подяку за участь у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт і запрошує долучатися до «Black Sea Science 2025».

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024