Новини

 

Академічна спільнота КНУ спільно з іноземними колегами протидіє російській дезінформації

02.07.2024

 

Про налагодження співпраці з протидії російській дезінформації між академічними командами КНУ імені Тараса Шевченка та Бухарестського університету йшлося під час зустрічі проректорки з міжнародного співробітництва КНУ Ксенії Смирнової й викладача факультету журналістики та соціальних наук Бухарестського університету Міхая Вакаріу.

Крім того, у зустрічі взяли участь керівник Відділу міжнародних зв’язків КНУ Роман Петюр, завідувачка кафедри друкованих медіа та історії журналістики Наталія Желіховська, викладачі кафедри аудіовізуальних медіа ННІ журналістики Олег Джолос та Ганна Ренська.

«Відбулася корисна й цікава зустріч щодо налагодження ще однієї форми співпраці між нашими журналістськими академічними командами, щодо протидії дезінформації та боротьби з російською пропагандою, – зазначила Ксенія Смирнова. – Також це може бути використано як елемент цифрової дипломатії, яку наразі розвиває Україна».

Під час розмови сторони обмінялися думками щодо інструментів відстеження й спростування фейкових новин.

Міхай Вакаріу розповів про власний досвід боротьби з дезінформацією. На його переконання, надзвичайно важливо відстежувати джерела надходження дезінформації й поширення фейкових новин під час передвиборчих кампаній у Європі, зокрема, в сусідніх з Україною Румунії й Молдові.

Гість засвідчив свою повагу українцям, які працюють і навчаються в часи широкомасштабної війни та висловив сподівання на розширення співпраці між академічними спільнотами двох університетів.

«Ми безмежно вдячні нашим захисникам за те, що маємо змогу працювати й приймати закордонних колег у Києві, дискутувати й будувати плани на майбутнє», – наголосила Ксенія Смирнова. За її словами, університетська спільнота докладає значних зусиль для поширення правди про російсько-українську війну на будь-яких міжнародних майданчиках.

 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024