Новини

 

КНУ серед 16-ти кращих університетів Східної Європи за версією рейтингу QS World University Rankings: Europe 2025

10.07.2024

Київський національний університет імені Тараса Шевченка очолив рейтинг закладів вищої освіти України та входить до 16-ки лідерів Східної Європи за результатами QS World University Rankings: Europe 2025.

 

КНУ увійшов до ТОП-300 найкращих університетів Європи, посівши 265 місце за 12 показниками: репутація серед роботодавців, показник працевлаштування, академічна репутація, співвідношення викладач/студент, кількість цитувань на одну публікацію, студенти по обміну (прийом), кількість іноземних викладачів, міжнародна дослідницька мережа, кількість іноземних студентів, студенти за обміном (відрядження), кількість публікацій на одного викладача, сталість.

Варто відзначити, що за показниками «репутація серед роботодавців» та «працевлаштування» Шевченків університет посів 89 та 103 місця відповідно.

Цьогоріч КНУ покращив свої позиції серед європейських університетів за такими індикаторами: міжнародна дослідницька мережа; кількість публікацій на одного викладача; кількість іноземних студентів та їх різноманіття (кількість національностей); кількість іноземних викладачів; студенти за обміном (відрядження); студенти за обміном (прийом).

У підрейтингу університетів Східної Європи КНУ імені Тараса Шевченка посідає 16 місце серед 133 закладів вищої освіти регіону.

Загалом до першого європейського рейтингу потрапили 685 університетів. Україну представлено відразу 36 закладом вищої освіти.

Серед українських ЗВО Університет з 12 позицій тримає абсолютну першість за сімома, за рештою позицій – у п’ятірці лідерів.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024