Новини

 

Візит Надзвичайного та Повноважного Посла Мексики до КНУ

24.07.2024

КНУ імені Тараса Шевченка 24 липня відвідав з ознайомчим візитом Надзвичайний та Повноважний Посол Мексиканських Сполучених Штатів в Україні Й.В. Ауденсіо Контрерас Гонсалес. Під час зустрічі з ректором КНУ Володимиром Бугровим були обговорені питання перспективного двостороннього співробітництва в галузях освіти, науки та культури.

 

Це перший візит до Університету пана Посла, відколи у червні 2024 року Ауденсіо Контрерас Гонсалес очолив дипломатичне представництво Мексики в Україні.

Пан Гонсалес зазначив, що його робочий план містить насамперед завдання посилити українсько-мексиканські відносини в таких сферах, як культурна, економічна та освітня. Взаємодія у гуманітарній сфері має особливо добрі перспективи з огляду на взаємний інтерес до діалогу з боку представників української та мексиканської систем освіти. Метою співпраці може бути реалізація спільної навчальної та дослідницької діяльності, створення наукових проєктів, розширення знань про культуру, традиції та історію двох країн тощо. За словами пана Посла, мексиканських студентів можуть передусім зацікавити математичні та природничі науки, галузі інжинірингу й енергетики. Ці та інші освітні можливості стануть реальними для втілення, як тільки безпекова ситуація в Україні нормалізується.

Від Київського національного університету імені Тараса Шевченка в обговоренні також взяли участь проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Ксенія Смирнова, керівник Відділу міжнародних зв’язків Роман Петюр, помічник проректорки з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Олександр Гришко.

Присутніми від Посольства Мексиканських Сполучених Штатів були радник, заступник глави місії Франсіско де Паула Кастро Рейносо, керівниця відділу з економічних, комерційних питань та промоції, міжнародного співробітництва і культурних зв’язків Росіо Кароліна Вальдес Галавіз.

Зустріч дала можливість представникам обох сторін розповісти про освітні можливості своїх університетів – КНУ та провідних мексиканських закладів вищої освіти, обговорити наміри розвивати надалі співпрацю і партнерські стосунки.

 

Довідково: 

Ауденсіо Контрерас Гонсалес – дипломований економіст, розпочав навчання в Одеському політехнічному інституті (Україна), а завершив його в Московському інституті економіки та статистики (рф). Є магістром економіки Московського інституту економіки та статистики. Працював на дипломатичній службі в МЗС Мексики, був консулом Мексики в Данії. Обіймав посаду керівника консульського відділу Посольства Мексики в Росії (2013-2014 рр.).

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024