Новини

 

Вступна кампанія: підсумки тижня

30.08.2024

Ще 3 893 вступників стали студентами бакалаврських та магістерських програм Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Відразу три засідання Приймальної комісії відбулися з 27 до 30 серпня 2024 року.

У вівторок, 27 серпня, за поданням директорів та деканів навчальних підрозділів до Університету було зараховано 809 осіб, які вступають на основі повної загальної середньої освіти та НРК5. Також було затверджено списки рекомендованих вступників для зарахування за кошти фізичних та/або юридичних осіб на перший (бакалаврський) рівень освіти (IV етап).

Відповідальна секретарка Приймальної комісії Ольга Кобан зауважила, що рекомендовані особи мають виконати умови до зарахування до 17:00 29 серпня 2024 року.

У середу, 28 серпня, рішенням Приймальної комісії до Університету було зараховано 1491 особу, які виконали умови до зарахування на навчання за магістерськими програмами (державне замовлення). Ще 366 осіб зараховані на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб, що були рекомендовані на небюджетні конкурсні пропозиції. Також затверджено списки рекомендованих вступників для зарахування за кошти фізичних та/або юридичних осіб на другий (магістерський) рівень освіти (І етап та ІІ етап до Інституту післядипломної освіти).

Для таких осіб терміном виконання умов для зарахування є 17:00 29 серпня 2024 року.

Упродовж засідання розглянуте питання зарахування іноземців, які успішно склали вступні випробування. Доповідала керівниця Підготовчого відділення для іноземних громадян Галина Усатенко.

Водночас було узгоджено переведення та поновлення до КНУ імені Тараса Шевченка.

Відповідальна секретарка Приймальної комісії Ольга Кобан виступила з пропозицією про внесення змін до Правил прийому до КНУ імені Тараса Шевченка у 2024 році. Вона клопотала затвердити додаткові строки прийому заяв і документів, а також проведення конкурсного відбору та зарахування на навчання для оголошення додаткового набору на освітні програми бакалаврського та магістерського рівнів, що були запропоновані керівниками структурних підрозділів. Після обговорення Приймальна комісія прийняла рішення про затвердження змін до Правил прийому. 13 вересня 2024 року стартує додатковий набір.

У п’ятницю, 30 серпня, рішенням Приймальної комісії до Університету були зараховані 1227 осіб. Серед них 908 вступників на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб на магістерські програми (І етап) та 319 вступників на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб (IV етап) для здобуття освітнього ступеня бакалавра (магістра медичного спрямування). Водночас було затверджено списки рекомендованих вступників для зарахування за кошти фізичних та/або юридичних осіб на другий (магістерський) рівень освіти (ІІ етап та ІІІ етап до Інституту післядипломної освіти).

Приймальна комісія за поданням голови технічного секретаріату відбіркової комісії Військового інституту полковника Олега Мірошніченка затвердила списки рекомендованих на навчання у ВІКНУ (додатковий набір).

Для осіб, яких рекомендовано до зарахування рішенням Комісії, терміном виконання умов для зарахування є 17:00 3 вересня 2024 року.

Також було розглянуто питання переведення на вакантні місця державного замовлення осіб, які мають на це підстави та зараховані на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб. За поданням керівників структурних підрозділів, рішенням Приймальної комісії було переведено 30 осіб.

Про розподіл обсягів державного замовлення на підготовку здобувачів вищої освіти в аспірантурі КНУ імені Тараса Шевченка у 2024 році доповіла проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова. За її словами, цьогоріч Університет отримав найбільше з-поміж усіх ЗВО України державне замовлення на підготовку докторів філософії – 400 місць. Після консультацій з керівниками структурних підрозділів відбувся розподіл державного замовлення за освітніми програмами. Приймальна комісія підтримала таке рішення.

Також Ганна Миколаївна звернулася до Приймальної комісії з пропозицією про внесення змін до додатка до Правил прийому на навчання до аспірантури (ад’юнктури). Зважаючи на спеціально організовану сесію Єдиного вступного випробування, вона запропонувала оголосити додатковий набір до аспірантури з 13 вересня 2024 року. Приймальна комісія ухвалила такі зміни до Правил прийому.

Завершуючи засідання, ректор Володимир Бугров наголосив, що Університет гідно завершує цьогорічну вступну кампанію. Він подякував працівникам відбіркових комісій та всім причетним до кампанії за злагоджену роботу в умовах воєнних дій та літньої спеки. Університет учергове підтвердив свої лідерські позиції, провівши чесну і відкриту кампанію.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024