Новини

 

КНУ отримав подяку від МОН за організацію роботи тимчасових екзаменаційних центрів

04.09.2024

Протягом вступної кампанії КНУ імені Тараса Шевченка забезпечив роботу восьми тимчасових екзаменаційних центрів на 307 комп’ютеризованих місць, якими скористалися майже 10 тисяч вступників. За організацію вступних іспитів, які навіть під час війни дають можливість реалізувати право громадян України на освіту, Університет отримав подяку від профільного міністерства. 

«Безперебійне функціонування пунктів дало змогу тисячам абітурієнтів зробити важливий крок до реалізації своєї мрії», – зазначив Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий у своєму зверненні.

«Це третя вступна кампанія, яка відбувається в умовах воєнного стану, – наголошує відповідальний за організацію і проведення в КНУ вступних випробувань у форматі НМТ, ЄВІ та ЄФВВ Сергій Кальний. – Попри російські обстріли та вимушені відімкнення електроенергії, в семи корпусах Університету вступні іспити у вигляді комп’ютерного тестування склали 9 тисяч 776 абітурієнтів – значно більше, ніж в інших закладах освіти».

Цифру можна вважати рекордною і з огляду на статистику минулих років: 2023-го в університетських тимчасових екзаменаційних центрах склали тестування 4473 вступники, а у 2022-му – 3439.

У вересні відбудеться третя, спеціально організована сесія ЄВІ, тож для частини абітурієнтів все тільки починається. А протягом основної і додаткової сесій Національного мультипредметного тесту, Єдиного вступного іспиту та Єдиного фахового вступного випробування працівники закладу забезпечили проведення 55 сесій іспитів для вступників до магістратури, бакалаврату та аспірантури протягом 42 днів.

«Остаточні підсумки вступної кампанії ще попереду, але вже нині можна відзначити її відмінність від попередніх, як-от надмірну кількість абітурієнтів, які зареєструвалися, але не з’явилися на тестування, – зазначає Сергій Кальний. – В окремих центрах не прийшла майже половина. За даними екзаменаційних центрів нашого Університету, на іспитах до магістратури – ЄВІ та ЄФВВ – була відсутня ледь не третина зареєстрованих вступників: прийшли 7180 і не з’явилися 2832. Торік були відсутні лише 17%, позаторік – 19%».

Оскільки безпека нині – понад усе, під час повітряних тривог абітурієнти разом із персоналом пунктів тестування обов’язково спускалися в укриття.

«Під час масованого ракетного обстрілу Києва 8 липня цього року в Червоному корпусі ми добре чули вибухи в районі Охматдиту, – пригадує Сергій Кальний. – Того дня перше тестування в КНУ розпочалося о дев’ятій і завершилося о 18-й годині, з перервами на повітряні тривоги».

Проведення іспитів у робочі та вихідні забезпечував 81 співробітник КНУ – викладачі й технічний персонал.

«Траплялися планові й екстрені відімкнення світла, тому доводилося вести додаткові переговори з енергетиками, щоб забезпечити екзаменаційний процес, – наголошує ректор Володимир Бугров. – Зрештою, ми впоралися. Вдячність усім працівникам Університету, зокрема відповідальним за роботу тимчасових екзаменаційних центрів, які доклали зусиль задля належного проведення вступних тестувань!»

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024