Новини

 

Зустріч із фінансистом Чарльзом Уайтхедом: на шляху комерціалізації розробок КНУ

24.10.2024

У межах співпраці між КНУ імені Тараса Шевченка та «eo Business Incubator» засновник інкубаційної платформи, професор Чарльз Уайтхед зустрівся з керівництвом Університету і прочитав лекцію для вчених та аспірантів, які зацікавлені у перетворенні своїх розробок в успішні бізнес-проєкти.

 

Зустріч ректора КНУ Володимира Бугрова та проректорки з наукової роботи Ганни Толстанової із професором Корнелльського університету, засновником «eo Business Incubator», американським інвестиційним банкіром і фінансистом Чарльзом Уайтхедом відбулася 14 жовтня.   

Під час ділової бесіди розглянуто додаткові можливості залучення Шевченковим університетом позабюджетних коштів на підтримку проєктів комерціалізації інноваційних розробок. Учасники зустрічі також обговорили актуальні питання організації та проведення спільних заходів, спрямованих на вирішення завдань розвитку наукових досліджень і молодіжного підприємництва.

«Завдяки нашій ефективній співпраці з українськими університетами й дослідницькими інститутами в межах партнерства з МОН України нині формується міжнародна стартап-екосистема, що перетворюється на драйвер економічного зростання України, уможливлює створення та сприяє капіталізації бізнесів, що ґрунтуються на пріоритетних дослідженнях і сучасних високотехнологічних розробках», – зазначив Чарльз Уайтхед.

Проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова наголосила, що сьогодні світові інвестори активно шукають можливості налагодження взаємовигідної співпраці, зважаючи на інноваційний потенціал українських стартапів: «У межах комерціалізації розробок Університету наші провідні фахівці забезпечують можливість підготовки проєктів до реалізації, а «eo Business Incubator» інвестуватиме у відібрані стартапи».

До зустрічі також долучилася голова Студентського парламенту Марія Ярош. Організаційний супровід і координацію програми візиту здійснював заступник керівника Науково-дослідної частини з питань валоризації та інновацій Павло Кухта.

Після зустрічі з керівництвом Університету професор Чарльз Уайтхед прочитав для вчених та аспірантів КНУ лекцію на тему «Можливості комерціалізації науково-технологічних розробок Київського національного університету імені Тараса Шевченка на базі досвіду американських університетів». Слухачі мали нагоду поставити запитання відомому фінансисту, поділитися досвідом щодо втілення власних ідей у комерційні продукти, а також обмінятися контактами й візитівками.

Минулого року пан Уайтхед став одним із інвестиційних керуючих Технологічного Венчурного Фонду «Ukraine Phoenix Tech Fund», діяльність якого спрямована на підтримку відбудови України, інвестування в українські технологічні стартапи. Також Чарльз Уайтхед є заступником Голови наглядової ради Українського фонду стартапів (УФС), який наразі перейшов до сфери управління Міністерства цифрової трансформації України і реалізує всебічну підтримку технологічних бізнес-проєктів. Як співорганізатор програми BRAVE1 з підтримки розробок подвійного призначення Чарльз Уайтхед та команда кластеру надають розробникам фінансову, інформаційну та організаційну підтримку заради технологічної переваги над ворогом.

 

Центр комунікацій за інформацією НДЧ КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024