Новини

 

Засідання Приймальної комісії КНУ: підсумки 23 липня

23.07.2021

 

Проміжні підсумки цьогорічної вступної кампанії обговорили на засіданні Приймальної комісії  Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що відбулося 23 липня 2021 року в Інституті післядипломної освіти.

Участь у засіданні взяли Голова Приймальної комісії, ректор Володимир Бугров, проректори Андрій Гожик, Ольга Білявська, Олег Федевич, відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич, керівник відділу супроводу вступної кампанії Андрій Петренко, голова студпарламенту Університету Максим Курка, директори інститутів, декани факультетів та інші співробітники, задіяні у роботі Приймальної комісії.

Відкриваючи засідання, ректор Володимир Бугров подякував усім співробітникам Університету, задіяним у роботі цьогорічної вступної кампанії комісії, за віддану працю.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич у своєму виступі нагадав присутнім, що сьогодні о 18:00 закінчується один з важливих етапів вступної кампанії – подача заяв на освітні рівні «Бакалавр» та «Магістр». Він також зазначив, що Університет залишається лідером серед ЗВО України за кількістю поданих заяв на ОС «Магістр» та ОС «Бакалавр». Станом на ранок 23 липня 2021 року на магістерські програми подано 9 983 заяви, що співпадає з показниками минулого року. Серед поданих заяв – 4 317 від вступників, які отримували ступінь бакалавра в інших закладах вищої освіти.

 

Динаміка подання заяв на бакалаврські програми значно перевищує показники декількох попередніх років і на ранок 23 липня ця цифра становила 48 891 заяву. Варто також зазначити, що 25% від усієї кількості заяв мають 1-2 пріоритет.

Приймальна комісія зарахувала вступників, які виконали вимоги для зарахування на перший курс для здобуття ступеня бакалавра за державним замовленням з числа осіб, рекомендованих до зарахування за результатами співбесіди та за квотою-2.

Наступним питанням порядку денного стало зарахування вступників до Військового інституту за освітнім ступенем «Магістр». Цьогоріч, за словами заступника голови відбіркової комісії ВІКНУ Олега Прохорова, держзамовлення виконано у повному обсязі і до лав Військового інституту доєднається 145 курсантів-магістрів.

Директорка Інституту післядипломної освіти Наталія Ткаченко доповіла членам комісії, що всі 117 осіб, рекомендованих до зарахування на освітній рівень бакалавра, виконали вимоги і можуть бути зараховані. Рішенням Приймальної комісії – всі вони стали студентами ІПО.

Завідувачка Підготовчого відділення для іноземних громадян Галина Усатенко поінформувала членів Приймальної комісії про залучення іноземців до навчання в Університеті. Приймальна комісія розглянула інформацію та зарахувала абітурієнтів-нерезидентів, які успішно склали вступні випробування.

У ході засідання було заслухано директорів та деканів структурних підрозділів щодо переведення та поновлення здобувачів вищої освіти у Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

На завершення Володимир Бугров нагадав головам екзаменаційних комісій, що з 26 липня розпочинається проведення фахових іспитів для вступників на освітні програми магістерського ступеня. Вони триватимуть до 30 липня. Ректор побажав усім учасникам вступних випробувань здоров’я, витримки та відмінних результатів.

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024