Новини

 

Магістранту КНУ Андрію Шелиху вручили сертифікат на стипендію імені Романа Ратушного

23.12.2022

Ректор КНУ Володимир Бугров зустрівся із переможцем конкурсу стипендіальної програми імені Романа Ратушного студентом другого (магістерського) рівня Навчально-наукового інституту права Андрієм Шелихом.

 

У зустрічі взяли участь: директор Благодійної організації «Благодійний фонд пам’яті Романа Ратушного» Тарас Ратушний, генеральний директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Авеллум Партнерс» Микола Стеценко, проректорка КНУ Олена Дображанська, директорка ННІ права Оксана Васильченко та її заступники.

Володимир Бугров привітав переможця Андрія Шелиха та зазначив: «Стипендіальна програма запроваджена на пошану мужності та лідерства українського героя, який загинув під час війни Романа Ратушного. Це приклад того, як зберегти пам'ять про героя та як потрібно інвестувати у майбутнє. Адже ми маємо думати, що робити після Перемоги та хто буде відбудовувати нашу країну. Відбір був жорсткий і об’єктивний. На Вас як на першого стипендіата покладена велика відповідальність – стати зразком для всіх інших».

Микола Стеценко розповів, що колеги з різних лондонських юридичних фірм, які знали Романа Ратушного та допомагали, зокрема й тій частині, де він служив, після його загибелі вирішили, що потрібно просувати ті ідеї, за які боровся Роман. Так виник задум запровадити стипендіальну програму імені Романа Ратушного. «Дякую Університету за те, що відгукнулися і надали повну підтримку цій ініціативі. Прикро, що Україна втрачає найкращих людей. Та ми маємо робити все можливе, щоб разом відбудовувати країну. Щоб були молоді люди, такі як Андрій Шелих, бо вони зможуть забезпечити успішне майбутнє Україні після Перемоги».

Сертифікат переможцю вручив Тарас Ратушний, батько загиблого українського героя, пам’яті якого присвячена стипендіальна програма, випускник ННІ журналістики КНУ: «Дякую за те, що сьогодні відбулося, бо це насправді не слово, а діло!». Тарас розповів, що його син мав позивний «Сенека» й завжди осмислював свої вчинки. «Роман розумів, що може померти. Він готувався до цього й у своєму заповіті написав, що хоче аби все, що він зробив за життя, стало його продовженням після смерті. Сьогодні я бачу, як Університет, українські та закордонні юридичні компанії спільними зусиллями втілюють заповіт Романа у життя. Я вірю в те, що через рік кількість переможців збільшиться».

Андрій Шелих підкреслив: «Беручи участь у стипендіальній програмі, я дослідив детальніше біографію Романа Ратушного і був вражений тим, наскільки молодим був Роман та як багато встиг зробити. У нього був вогонь в душі, він не здавався і продовжував свій шлях, продовжував реалізовувати свою мрію. В мене теж є мрія своєю працею зробити Україну кращою».

У рамках зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю між КНУ імені Тараса Шевченка, Благодійною організацією «Благодійний фонд пам’яті Романа Ратушного», Товариством з обмеженою відповідальністю «Авеллум Партнерс» з метою співпраці та обміну інформацією і досвідом в межах освітньої та наукової діяльності, просвіти, інформаційної та іншої діяльності, у тому числі спрямованої на запровадження стипендії імені Романа Ратушного.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024