Новини

 

Університет готуватиме фахівців для ринку електроенергії України

17.11.2023

Київський національний університет імені Тараса Шевченка та АТ «Оператор ринку» підписали угоду про освітнє партнерство.

Договір про наукову та навчальну співпрацю підписали ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров та генеральний директор АТ «Оператор ринку» Олександр Гавва.

«Енергетична галузь відіграє ключову роль в економіці України. Враховуючи Енергетичну стратегію України до 2050 року, що розроблена Міністерством енергетики, галузь очікує на ріст як виробничих потужностей, так і грошових надходжень. Відповідно збільшиться кількість робочих місць, з урахуванням гендерної рівності та соціальної інклюзії. Відтак, інвестиції роботодавців в освіту сьогодні є надважливими», – вважає Олександр Гавва.

Володимир Бугров відзначив консолідацію зусиль роботодавців та науковців в підготовці студентів: «Університет, маючи значний науковий потенціал, зокрема й економічного факультету, пані декан якого Анжела Ігнатюк сьогодні присутня на церемонії, готовий розробляти нові курси й досліджувати спільно з новим партнером ринок електроенергії України».

Під час заходу сторони домовилися про реалізацію спільних навчальних та науково-дослідних програм, а також створення спільних колективів для їх впровадження.

 

Довідково: АТ «Оператор ринку» – державне підприємство утворене 18 червня 2019 року відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії». Компанія відповідає за організацію купівлі-продажу електричної енергії на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку, допомагає забезпечити баланс між попитом та пропозицією на ринку електричної енергії.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024