Новини

 

Майбутні доктори філософії отримали посвідчення аспіранта КНУ

15.10.2024

495 молодих науковців отримали посвідчення аспіранта КНУ імені Тараса Шевченка. Серед них 426 дослідників-початківців навчатимуться за очною (денною) формою коштом держбюджету, 35 здобуватимуть освіту очно за контрактом, ще 34 – заочно на умовах контракту.

Урочиста посвята «Аспірант КНУ: INFO DAY 2024» для здобувачів рівня «Доктор філософії» відбулася 14 жовтня у Головному корпусі Університету.

 

Шевченків університет у 2024 році став лідером за розподілом бюджетних місць з-поміж вітчизняних закладів вищої освіти, які готують здобувачів ступеня доктора філософії. На цьому акцентував ректор КНУ Володимир Бугров у вітальному слові.   

«Із початку війни наукове життя КНУ не спинялося ні на день. І цьогорічний результат набору в аспірантуру – це вияв нашої стійкості, – сказав Володимир Бугров.Водночас це довіра до Університету, адже для визначення кількості бюджетних місць враховувалися потенціал наукового-педагогічного колективу, наукового керівництва, місце закладу вищої освіти в авторитетних світових рейтингах. І, нарешті, це відповідальність, бо ваші майбутні наукові розробки й дослідження мусять бути важливими для країни, стати внеском у Перемогу та інноваційний розвиток держави».

Володимир Бугров побажав новоспеченим аспірантам бути організованими, академічно доброчесними, ефективно використовувати час, відведений на навчання, і активно долучатися до університетського життя.

КНУ є одним злагодженим, ефективним механізмом, де кожен елемент працює на загальний успіх. Про це розповіли доповідачі – керівники певних структурних підрозділів Університету, доповнивши урочистий захід максимально корисною інформацією.

Проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова ознайомила з науково-дослідницькою, науково-організаційною та інноваційною діяльністю КНУ. «Робити на крок більше, ніж задумано», – таку пораду дала проректорка молодому і перспективному поповненню академічної спільноти Шевченкового університету.

Анжеліка Ткачук, керівниця Відділу аспірантури та докторантури, розповіла про організаційно-правовий статус аспіранта та переваги навчання у КНУ імені Тараса Шевченка. Очолюваний нею відділ намагатиметься полегшити чотирічний шлях здобувача третього освітньо-наукового рівня, запевнила Анжеліка Ткачук.

Сім сходинок до успішного захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії представила Наталія Караульна, вчена секретарка Науково-дослідної частини КНУ. На цьому шляху в допомозі стане Науково-консультаційний центр. 

Керівник Відділу міжнародних зв’язків Роман Петюр окреслив дослідницькі можливості Університету в частині міжнародної академічної мобільності, грантові програми міжнародних державних і недержавних організацій та фондів, стажування, літні школи, семінари тощо, в яких можуть бути задіяні аспіранти КНУ.

Марина Женченко ознайомила з цифровими ресурсами та послугами Наукової бібліотеки імені М. Максимовича. Голова Ради молодих вчених Університету Роман Остапенко розповів про заходи для аспірантів, покликані сприяти розвитку їхнього наукового потенціалу та особистісному зростанню. 

КНУ імені Тараса Шевченка є потужною науково-навчальною платформою, тепер головне завдання молодих учених – скористатися наданою їм щасливою можливістю. Працювати один за десятьох тих своїх талановитих, креативних, інтелектуальних однолітків, які хотіли б сьогодні бути в лавах аспірантів, але з об’єктивних причин не можуть або й уже ніколи не зможуть. Пам’ятаючи про свою виняткову місію, бути згустком совісті. 

 

Бажаємо новим аспірантам стати першовідкривачами в науці та гордістю Шевченкового університету!

 

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024