Новини

 

Проєкт Erasmus+ DigiUni: міжуніверситетська комунікація КНУ у Страсбурзі

22.10.2024

У Страсбурзькому Університеті (Франція) відбувся тренінг-воркшоп «Мережа університетів для покращення управлінських можливостей та нових розробок: найкращі практики Університету Страсбурга та Альянсу EPICUR». Це стало можливим завдяки проєкту DigiUni «Цифровий університет – відкрита українська ініціатива», що виконується у рамках міжнародної програми Європейського Союзу Erasmus+.

 

Від команди Київського національного університету імені Тараса Шевченка у заході взяли участь Ксенія Смирнова, проректорка з міжнародного співробітництва та координаторка проєкту DigiUni; Андрій Гожик, проректор з науково-педагогічної роботи й академічний керівник DigiUni; Людмила Загоруйко, доцентка Економічного факультету та менеджерка проєкту DigiUni; доценти Факультету інформаційних технологій Сергій Бронін та Ольга Кравченко.

Назва тренінгу-воркшопу чітко окреслила мету широкої міжуніверситетської комунікації – удосконалити інтелектуальний рівень надання освітніх послуг у процесі виконання проєкту Erasmus+ DigiUni, вивчити особливості становлення університетських альянсів на прикладі об’єднання європейських вишів EPICUR («European Partnership for an Innovative Campus Unifying Regions»), що очолює Університет Страсбурга, а також дізнатися про практики діджиталізації науки й освіти у Франції.

«Для науковців КНУ пізнати досвід Страсбурзького університету – це водночас можливість поширити серед колег інноваційні досягнення у стратегії сталого розвитку українського закладу вищої освіти. Викладачі й студенти нашого Університету, маючи досвід у цифровізації навчання, використанні нових технологій в інклюзії, впевнено переймають кращі досягнення європейських університетів через відповідні програми Європейського Союзу», – зазначила проректорка з міжнародного співробітництва КНУ імені Тараса Шевченка Ксенія Смирнова.

Учасники тренінг-воркшопу ознайомилися з Центром обробки даних та функціонуванням IT-мереж Страсбурзького університету. Лекційна тематика, наукові дискусії щодо цифрових освітніх ресурсів, міждисциплінарних підходів до охорони здоров’я, правових та технічних питань під час різних тренінгів про роботу з даними – все це дало можливість учасникам проєкту Erasmus+ DigiUni осягнути найсучасніші практики дистанційного навчання, адміністрування освітньої сфери, управління університетом і реалізації завдань консорціуму. 

Довідково: 

Проєкт DigiUni орієнтовано на підтримку вищої освіти в Україні в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення. Це наймасштабніший проєкт за програмою Erasmus+, який будь-коли реалізовувався в Україні. Він об’єднав учасників з України та держав-членів ЄС: 21 установу у статусі повних партнерів і 5 інституцій у статусі асоційованих партнерів.

Проєкт розпочався 1 грудня 2023 року та розрахований на чотири роки. Координатором є Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Детальніша інформація про Erasmus+ DigiUni – на офіційному сайті проєкту https://digiuni.kspu.edu/uk  

 

За матеріалами команди проєкту Erasmus+ DigiUni

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024