Новини

 

Співпраця задля збереження здоров'я

20.03.2024

Про подальшу співпрацю щодо організації кваліфікованої медичної допомоги працівникам та студентам Київського національного університету імені Тараса Шевченка йшлося під час зустрічі ректора КНУ Володимира Бугрова з директором КНП «Київська міська клінічна лікарня №18» Вадимом Крижевським 19 березня 2023 року.

 

КНУ імені Тараса Шевченка та КНП «Київська міська клінічна лікарня №18» (КНП «КМЛ №18»співпрацюють з 2020 року. За цей час медиками лікарні було надано якісну амбулаторно-профілактичну допомогу багатьом шевченківцям. 

 

Володимир Бугров відзначив, що у 2022 році Університетською клінікою спільно з КНП «Київська міська клінічна лікарня №18» було проведено вакцинування науково-педагогічних працівників, студентів від короновірусу. «Це дозволило забезпечити повноцінне функціонування Університету та запобігти поширенню COVID-19 в університетському колективі», – підкреслив ректор. 

 

Вадим Крижевський зауважив, що в цьому році для 400 працівниць Університету організовано проведення гінекологічного скринінгу. Він також повідомив, що КНП «Київська міська клінічна лікарня №18» запрошує співробітниць Університету пройти огляди в межах програми медичних гарантій за участю кваліфікованих спеціалістів на сучасному обладнанні за такими напрямами:

  • гастроскопія;
  • колоноскопія;
  • цифрова мамографія з подальшою консультацією мамолога;
  • скринінг патології шийки матки;
  • проведення дерматоскопії;
  • косметологічні послуги у вигляді видалень новоутворень на шкірі.

 

Директор запросив колектив Університету 1 квітня 2024 року взяти участь у благодійному Дні донора, проведення якого ініціює «Київська міська клінічна лікарня №18». Захід здійснюється у зв’язку з гострою потребою у донорській крові військовослужбовців та цивільного населення, яке потребує медичної допомоги у КНП «КМЛ №18», у рамках стратегії розвитку добровільного безоплатного донорства крові та компонентів крові.

 

Нині продовження співпраці з КНП «КМЛ №18» є надзвичайно актуальним з огляду на зростання захворюваності внаслідок фізичних і психологічних навантажень. Адже навіть в умовах війни працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту.

 

Наприкінці зустрічі Володимир Бугров вручив Вадиму Крижевському Подяку ректора за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток сфери охорони здоров’я та організацію кваліфікованої медичної допомоги працівникам Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024