Новини

 

Підтримаймо Збірну України для перемоги на Олімпійських Іграх!

23.07.2021

 

На підтримку Збірної України, спортсмени якої виступатимуть цьогоріч на Іграх ХХХІІ Олімпіади, на честь відкриття Олімпійських Ігор у Токіо колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка підняв Олімпійський прапор на щоглі перед головним корпусом.

 

Урочистості було проведено 23 липня 2021 року за участі ректора Володимира Бугрова, проректора з науково-педагогічної роботи Андрія Гожика, проректорки з фінансово-економічних питань Ольги Білявської, проректорки з гуманітарних питань Інни Степанець, керівника відділу міжнародного співробітництва Романа Петюра, заступника директора Центру комунікацій Володимира Литвиненка, помічника ректора Станіслава Гречки, голови Студпарламенту КНУ Максима Курки, інших працівників і студентів Університету. Кафедру фізичного виховання та спорту Навчально-спортивного комплексу КНУ імені Тараса Шевченка під час урочистої події представляли майстриня спорту з футболу Оксана Андрущенко, майстер спорту з важкої атлетики Леонід Кубишковський, майстер спорту з гандболу Сергій Здоренко, кандидат у майстри спорту з плавання Костянтин Ужвенко.

У вітальній промові до учасників події ректор Володимир Бугров наголосив: «Для нас прикметно, що серед учасників збірної України є випускниця бакалаврату Інституту журналістики КНУ Дар’я Білодід, яка й виступатиме в перший день проведення Олімпійських ігор. Тож будемо дружно вболівати за те, аби дівчині поталанило здобути омріяну перемогу над усіма суперницями! Припускають, що цьогоріч Україна має всі шанси здобути декілька десятків медалей, тож сподіваємося, що й наша випускниця невдовзі повернеться із найвищою спортивною нагородою! Для громади Університету було принципово важливим засвідчити солідарну підтримку Збірній України, бо Олімпіада відбуватиметься за непростих обставин, в умовах дії коронавірусних обмежень й за відсутності глядачів на стадіонах. Віримо, що одержаний Дар’єю Білодід диплом випускниці КНУ імені Тараса Шевченка, як провідного ЗВО України, є свідченням життєвого успіху цієї українки й посприяє тому, аби наша випускниця здобула ще й олімпійське золото! Щиро віримо в це! Гасло університету – #РазомДоУспіху! Тож уболіваймо за Дар’ю Білодід і всіх спортсменів Збірної України разом!».

Символічно, що серед працівників КНУ імені Тараса Шевченка вже є призерки Олімпійських ігор:

  • Тетяна Кочергіна, завідувачка кафедри фізичного виховання та спорту Навчально-спортивного комплексу Університету – дворазова олімпійська чемпіонка в складі жіночої збірної СРСР з гандболу (Монреаль, 1976 – ХХІ Олімпійські Ігри; Москва, 1980 – ХХІІ Олімпійські Ігри;
  • Світлана Ковальчук, викладачка кафедри фізичного виховання та спорту Навчально-спортивного комплексу КНУ – бронзова призерка Олімпійських ігор в складі жіночої збірної СРСР з гандболу (Сеул, 1988 – XXIV Олімпійські Ігри).

Тож обидві працівниці переказали цьогорічній вихованці КНУ імені Тараса Шевченка й олімпійській надії України Дар’ї Білодід успішних Літніх ігор у Токіо! А науково-педагогічний і студентський колективи Університету стежитимуть за перебігом спортивних подій і сподіватимуться на якнайвищі результати Збірної України!

 

Довідково: Україну на ХХХІІ Олімпійських Іграх у Японії представлятимуть 157 спортсменів у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах). Серед учасників Збірної України – і випускниця бакалаврату Інституту журналістики Університету Дар’я Білодід, чемпіонка світу із дзюдо. Через пандемію коронавірусу Олімпійські Ігри відтермінували на рік. Під час підготовки до змагань Міжнародний олімпійський комітет навіть змінив гасло Ігор із «Швидше, вище, сильніше» на «Швидше, вище, сильніше – разом», аби підкреслити важливість єднання людей за непростого для світу часу.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024