Новини

 

Зустріч ректора КНУ з Послом Індонезії

30.07.2021

Діяльність майбутнього Центру досліджень країн АСЕАН (Асоціація держав Південно-Східної Азії) обговорили ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні Й.В. Юдді Кріснанді під час зустрічі, що відбулася 30 липня 2021 року.

 

У заході взяли участь директор ІМВ Валерій Копійка; доцент кафедри міжнародного регіонознавства ІМВ Юлія Цирфа, яка керуватиме новоствореним Центром; заступник начальника відділу міжнародного співробітництва Надія Серьогіна; керівник відділу інформації, соціальних та культурних питань Посольства Індонезії в Україні Ерна Херліна; співробітники Посольства Прабово Хімаван та Ірина Жалевська.

Володимир Бугров привітав Надзвичайного і Повноважного Посла й висловив вдячність за плідну співпрацю з Університетом, окремо підкресливши активну участь Посольства Індонезії у створенні та підготовці до відкриття Центру досліджень країн АСЕАН. Володимир Бугров подякував Високоповажному Пану Послу за бажання розвивати плідну двосторонню співпрацю між КНУ та провідними закладами вищої освіти Індонезії: «Ми вже маємо досвід вивчення бахаса в Інституті філології і горді з того, що наші випускники можуть допомагати в розвитку співпраці між Україною та Індонезією, сприяючи роботі Посольства. За час роботи з Вами ми переконалися у прихильності індонезійського народу до Університету й до України. Сподіваємося на таку ж активну й плідну співпрацю з Вами надалі».

Надзвичайний і Повноважний Посол Юдді Кріснанді зазначив, що є одним з ініціаторів створення Центру досліджень країн АСЕАН в Інституті міжнародних відносин КНУ й сподівається на швидке завершення усіх підготовчих моментів до його офіційного відкриття. Вельмишановний Пан Посол передав Лист від Посольства Індонезії в Україні про підтримку співпраці з Центром досліджень країн АСЕАН та поглиблення кооперації між двома державами. Юдді Кріснанді зазначив: «Посольство Індонезії підтримує відкриття Центру досліджень країн АСЕАН в Інституті міжнародних відносин КНУ. Ми з нетерпінням чекаємо на цю подію. Нині в Індонезії уже навчається 143 студенти з України, котрі отримують цілковиту підтримку від Уряду нашої держави. Оскільки 10 державних університетів входять до Top-500 QS World University Rankings, маємо надію на подальше поглиблення співпраці між освітніми закладами в Індонезії і КНУ як найвідомішого ЗВО в Україні».

Директор Інституту міжнародних відносин Валерій Копійка, виступаючи перед присутніми, зазначив: «Найважливіший етап у нашій співпраці має початися після відкриття Центру. Це питання роботи директора Центру, персоналу, Інституту та Університету загалом, щоб робота Центру не була формальною. Для нас дуже важливе змістовне наповнення функціонування центру. І без допомоги Посольства це зробити буде дуже складно. Важливо сформувати широкі і стабільні відносини з закладами вищої освіти Індонезії – від обміну студентами, викладачами до акредитацій спільних навчальних програм». Директор ІМВ згадав про досвід акредитації магістерських ОП в університеті Гонконгу і висловив сподівання продовжити такий плідний формат із закладами Індонезії.

Наприкінці зустрічі ректор КНУ подарував Послу Індонезії керамічне панно із символікою України та Шевченкового університету. Юдді Кріснанді презентував Володимиру Бугрову та Валерію Копійці збірку власних віршів «Поезія любові з України», яку написав, натхненний Україною.

 

Довідково: на базі Інституту міжнародних відносин КНУ створено Центр досліджень країн АСЕАН. Домовленості про його відкриття було досягнуто 17 вересня 2020 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка під час тристоронньої зустрічі між керівництвом Університету, Міністерством закордонних справ та послами держав-членів АСЕАН. Серед основних завдань Центру: інтенсифікація двосторонніх контактів між дослідниками і науковцями, розвиток гуманітарно-освітніх та міжлюдських контактів, участь представників наукових та ділових кіл України та АСЕАН у культурних та освітніх обмінах. Відкриття Центру заплановано на вересень 2021 року, якщо проведення подібних заходів буде можливим у контексті епідеміологічної ситуації у місті Києві.

За матеріалами Директора Центру досліджень країн АСЕАН Юлії Цирфи

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024