Новини

 

Конгресмен США Браян Фіцпатрік відвідав КНУ

06.09.2021

6 вересня 2021 року конгресмен США, співголова українського кокусу Браян Фіцпатрік відвідав Київський національний університет імені Тараса Шевченка, де зустрівся з ректором Володимиром Бугровим.

 

На зустрічі з конгресменом від Університету були присутні проректор з міжнародного співробітництва Ксенія Смирнова та начальник відділу міжнародного співробітництва Роман Петюр.

Ректор радо привітав Браяна Фіцпатріка  та розповів про історію створення університету, презентував структуру Університету як класичного закладу вищої освіти дослідницького типу, провідного сучасного науково-навчального центру України.  Особливу увагу ректор приділив дослідженням, які проводяться науковцями Університету. Зокрема, гостя особливо зацікавили дослідження в рамках роботи таких структурних підрозділів Університету, як Астрономічна обсерваторія, Канівський природний заповідник і Ботанічний сад ім. акад. О.Фоміна.

Конгресмен висловив зацікавленість американської сторони в розширенні співпраці з Університетом в освітній сфері. Особливу увагу Браян Фіцпатрік приділив активізації та участі Університету в американських  програмах академічних обмінів та подальшого залучення до цих програм студентської та академічної спільноти.

Сторони дійшли згоди щодо наявності необхідного потенціалу та доцільності інтенсифікації співробітництва в галузі науки, зокрема, в сфері кібернетики, комп’ютерних наук та IT технологій. Браян Фіцпатрік запевнив керівництво Університету в тому, що й надалі сприятиме розвитку українсько-американського співробітництва.

Наприкінці зустрічі ректор вручив почесному гостю пам’ятний сувенір з символікою Університету.

 

За матеріалом Відділу міжнародного співробітництва

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024