Новини

 

ННІ публічного управління та державної служби провів міжнародну науково-практичну конференцію

10.09.2021

10 вересня 2021 року у Навчально-науковому інституті публічного управління та державної служби КНУ імені Тараса Шевченка відбулася міжнародна науково-практична конференція «30 років незалежності України: досягнення, виклики, перспективи».

Відкрила конференцію директорка ННІ публічного управління та державної служби Лариса Комаха. Вона зазначила, що інститут цього року тільки починає свою роботу. Проте переймає кращі традиції Національної академії при Президентові України та філософського факультету КНУ. Поєднання двох традицій в підготовці державних службовців дає достатньо потужний потенціал для того, щоб реалізовуватися і розвиватися у майбутньому.

Лариса Комаха зауважила, що конференція відбувається за сприяння Верховної Ради України, апарату Верховної Ради, а також за підтримки й допомоги закордонних партнерів. «Ми переконані, що результати конференції, яка присвячена аналізу й осмисленню трьох десятиліть незалежності України у контексті розвитку вітчизняного парламентаризму, будуть цінними для нас і важливими для подальшого використання у навчальному процесі та стануть перспективою нашої спільної взаємодії із закордонними партнерами», – сказала вона.

Від імені ректора КНУ імені Тараса Шевченка Володимира Бугрова, учасників конференції привітав перший проректор Володимир Ільченко. Він підкреслив актуальність питань, що обговорюватимуться під час пленарних та секційних засідань та зазначив: «В Україні ведеться активне політичне життя, але коли ми говоримо про управління державою для нас надзвичайно важливо щоби наука була основою державного управління, державотворення».

Привітали учасників конференції та побажали плідної роботи заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, перший заступник керівника апарату Верховної ради України Володимир Слишинський, заступник Міністра економіки України Тарас Качка, представники польських закладів освіти: Тадеуш Валяс, проректор з кадрової політики і розвитку Університету ім. Адама Міцкевича в м. Познані та Анна Сікорська, проректор з питань співпраці і розвитку Вищої школи управління охороною праці в м. Катовіце.

Учасники конференції, серед яких науковці з США, Гонконгу, Норвегії, Японії, Бельгії, Франції, України, під час пленарного та секційних засідань обговорили такі питання:

  • Перспективи парламентаризму в сучасних умовах.
  • Здобутки України у державному будівництві та націотворенні.
  • Сучасні виклики незалежності України та забезпечення національної безпеки.
  • Реалізація політики регіонального розвитку в умовах децентралізації влади: сучасні тренди та перспективи.
  • Європейська та євроатлантична інтеграція України в умовах глобальних викликів.

Варто зазначити, що доктор економічних наук, професор університету Кобе Гакуїн (Японія) Йошіхіко Окабе та директор Інституту Доктора Яна-Урбана Сандала (Королівство Норвегія) професор Ян-Урбан Сандал виголосили свої доповіді українською мовою.

Учасники конференції відзначили високий науковий та фаховий рівень організації та проведення роботи конференції, активну участь в процесі наукової дискусії заявлених учасників конференції та надзвичайну актуальність тематики. Беручи до уваги ідеї та пропозиції, що висловлювалися учасниками конференції в доповідях, виступах та під час дискусії, були сформовані пропозиції, що увійшли до Резолюції, яка була зачитана учасникам конференції на її закритті.

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024