Новини

 

Про режим роботи персоналу університету у зв’язку із введенням воєнного стану

09.03.2022

Враховуючи положення постанови Кабінету Міністрів України № 221 від 07 березня 2022 року «Деякі питання оплати праці працівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, в умовах воєнного стану» та відповідно до Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (від 24.02.2022 № 2102-ІХ), ректор Університету видав наказ № 146-32 від 7 березня 2022 року:

1. На підставі ст. 60 Кодексу законів про працю України встановити з 24 лютого 2022 року на час дії воєнного стану гнучкий режим роботи, зокрема дистанційної, для:

  • науково-педагогічних, наукових, педагогічних працівників; працівників навчально-допоміжного персоналу, які залучені до освітнього (наукового) процесу, адміністративно-управлінського та господарського персоналу, співробітників Наукової бібліотеки, залучених до забезпечення життєдіяльності університету та об’єктів його критичної інфраструктури (зокрема із застосуванням чергування на робочому місці).

2. На підставі ст. 34, ст. 113 Кодексу законів про працю України оголосити з 7 березня 2022 року на час дії воєнного стану простій працівників не з їх вини, для осіб:

  • не залучених до освітнього (наукового) процесу із застосуванням дистанційних технологій, забезпечення життєдіяльності університету, його комунікацій та майнового комплексу, зокрема, коли виконанню їхніх обов’язків перешкоджають обставини, пов’язані з бойовими діями на території України;
  • таких, що перебувають за кордоном України, за винятком тих, хто перебуває там за програмами академічної мобільності.

3. Деканам факультетів, директорам інститутів, коледжів, українського фізико-математичного ліцею, керівникам структурних підрозділів подати ректору списки працівників:

  • щодо яких оголошується простій не з їх вини;
  • для яких передбачаються заохочувальні виплати у зв’язку з виконанням додаткового обсягу робіт під час воєнного стану.

4. Бухгалтерії (В.П. Денисенко) провести відповідні розрахунки заробітної плати на весь період простою працівників, зазначених п.2 наказу, відповідно до ст. 113 КЗпП України в розмірі посадового окладу заробітної плати.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024