Новини

 

Ювілейний Форум добрих справ

18.09.2023

Героїчний опір українського народу був би неможливим без волонтерів. Саме волонтерству Інститут розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр присвятив Десятий Форум добрих справ «Від країни волонтерів – до країни згуртованого громадянського суспільства». Захід відбувся 15 вересня 2023 року в Мистецькому салоні КНУ імені Тараса Шевченка та об’єднав представників 240 громадських організацій.

 

За словами організаторки Форуму добрих справ, голови правління Інституту розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр Тетяни Грабан, метою Форуму є бажання представити суспільству людей, які без допомоги держави чинять добрі справи. Форум – це платформа для обміну досвідом і реалізованими кейсами. «За 5 років роботи ми об’єднали понад три з половиною тисячі учасників з усієї України, а за десять форумів – 450 спікерів», –  підкреслила організаторка.

Ректор КНУ Володимир Бугров у вітальному слові зазначив, що десятирічна історія заходу – це значний досвід. Особливо така подія важлива за нинішніх умов, коли українці щодня виборюють свою свободу й незалежність.

«Дякую, що обрали для проведення ювілейного Форуму Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Від початку повномасштабного вторгнення Університет жодного дня не припиняв роботи, працював над волонтерськими проєктами, підтримував Сили оборони. Ми відновили навчання спершу оналайн, а з цього навчального року – в змішаному форматі. Сьогоднішній Форум – доказ того, що ми разом, що ми живемо, працюємо й здолаємо віковічного ворога. Все буде Україна!» – сказав ректор. 

У відкритті взяли участь голова Наглядової ради Інституту розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр, бізнесмен, акціонер АТ «Банк Альянс», співзасновник Форуму добрих справ Олександр Сосін, засновник Інституту розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр, голова «Ізраїльської медичної місії» Еліезер Фельдман, український військовий із полку «Азов» Дмитро Андрющенко, заступниця голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда та інші. 

Дмитро Андрющенко зазначив, що на такому заході вперше: «Я приємно здивований сьогодні. Бо коли разом збираються стільки небайдужих людей – для мене це свято». Боєць закликав учасників Форуму акцентувати увагу на допомозі армії, фізичній та психологічній реабілітації поранених воїнів, сприянні тим захисникам, які повернулися з полону, і тим, хто ще перебуває в руках ворога. Він зауважив, що наш обов’язок – пам’ятати всіх, хто загинув, і не забувати про живих. 

Форум добрих справ – це ще один доказ того, що українці об’єднані однією метою: перемогти ворога й розбудувати вільну, сильну, незалежну Україну!

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024