Новини

 

Конференція «Літератури та культури в умовах війни»

21.09.2023

Початок російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року приніс українському народу безліч смертей та страждань, а всьому світові – шокуюче усвідомлення того, що безпідставна та неспровокована агресія й насильство знову повернулися на європейську землю.

Відтоді у ЗМІ щоденно з’являється багато новин, аналітичних досліджень, інтерв'ю та свідчень очевидців, проте такий безперервний потік інформації часто залишає більше запитань, аніж відповідей, наповнюючи нас відчуттям безсилля.

Ми намагаємося знайти відповіді на запитання та зрозуміти все те, що відбувається, дивлячись прямі ефіри та трансляції наживо. Однак іноді навіть у тих, хто безпосередньо перебуває в епіцентрі подій, виникає відчуття того, що вони є лише пасивними спостерігачами, які дивляться та оцінюють усі події на відстані.

Одноденна конференція «Літератури та культури в умовах війни» має на меті дослідити можливі вираження досвіду війни, яку росія розпочала в Україні в лютому 2014 року, крізь аналіз літературних та культурних репрезентацій. Окрім того, ми розглянемо вплив війни на літературознавчі студії та на викладання літератури в закладах вищої освіти.

Дата проведення: 5 жовтня 2023 року

Формат конференції: онлайн

Мова конференції: англійська

Програма конференції

 

Конференцію організовано за ініціативи та у співпраці ННІ філології КНУ імені Тараса Шевченка та Школи літератур, мов та культур Единбурзького університету. У травні 2022 року обидва університети підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Організаційний комітет:

  • Професорка Тетяна Михед (кафедра зарубіжної літератури, ННІ філології КНУ імені Тараса Шевченка)
  • Докторка Еммануель Лякор-Мартен (кафедра європейських мов та літератур, Единбурзький університет)
  • Професорка Лілія Мірошниченко (кафедра зарубіжної літератури, ННІ філології КНУ імені Тараса Шевченка)

Координатори конференції:

  • Ольга Петренко (аспірантка кафедри зарубіжної літератури, ННІ філології КНУ імені Тараса Шевченка)
  • Емілі Кент (аспірантка Школи історії, класики та археології, Единбурзький університет)

 

Для участі необхідно зареєструватися. Лінк для приєднання до Zoom-конференції буде надісланий всім зареєстрованим напередодні.

 

 

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024