Новини

 

На Економічному факультеті відкрито Academic Hub Pivdenny

06.02.2024

Сучасний освітній майданчик для дискусій та обміну досвідом між представниками українського бізнесу і студентами – Academic Hub Pivdenny – відкрився на Економічному факультеті Київського національного університету імені Шевченка.

Підсилити теоретичні знання практичним досвідом українського бізнесу – мета, яку команда експертів банку «Південний» планує реалізувати через проведення воркшопів зі студентами та аналіз реальних бізнес-кейсів. Для цього банк створив в Університеті енергонезалежний простір, оснащений всім необхідним, щоби зробити процес навчання максимально зручним та комфортним за будь-яких умов.

Передумовою реалізації проєкту Academic Hub Pivdenny стало опитування роботодавців корпоративного сектора щодо проблемних питань економічної освіти, яке провів банк «Південний» у партнерстві з дослідницькою компанією Gradus Research.

79 % опитаних представників українського бізнесу вважають, що для розвитку якісних навичок потрібна більш прикладна програма навчання у закладах вищої освіти. І бізнес може у цьому допомогти: проводити практичні заняття на прикладі реальних бізнес-кейсів, надавати студентам можливості стажування, створювати грантові програми. Ці три ключові завдання банк планує реалізувати разом з Університетом у межах проєкту.

За словами ректора КНУ Володимира Бугрова, така взаємодія освітніх закладів з бізнесом є звичайною практикою в Європі, що набирає популярності й в Україні. Тому співпраця Університету з банком «Південний» є чудовим прикладом такої співпраці.

Набутий практичний досвід дасть можливість студентам краще зрозуміти себе та визначитися, в якому професійному напрямку розвиватися. Адже щораніше студент отримає стартові практичні знання та навички, тим цікавіше йому буде розпочинати свій професійний шлях, впевнена голова правління банку «Південний» Алла Ванецьянц: «Ми готові ділитися найціннішим – часом, досвідом та увагою, адже впевнені, що інвестиції у талановиту молодь сприятимуть розвитку нашої країни. В Academic Hub студенти отримають цінний досвід, який стане передумовою вдалого кар'єрного старту, а український бізнес – молодих талановитих фахівців».

Для найбільш активних студентів проєкту передбачено спеціальну стипендію від банку «Південний». Перші воркшопи вже заплановано відбудеться вже 21 лютого.

 

За інформацією Економічного факультету

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024