Новини

 

Університет відвідала делегація польських освітян і дипломатів

08.02.2024

КНУ імені Тараса Шевченка відвідала представницька делегація польських освітян і дипломатів на чолі із заступником Державного секретаря Міністерства науки та вищої освіти Республіки Польща Анджеєм Шептицьким. Подія відбулася 6 лютого в Головному корпусі Університету.

 

Візит розпочала зустріч поважних гостей з ректором КНУ Володимиром Бугровим. Говорячи про сучасний образ Шевченкового університету, Володимир Бугров підкреслив, що тут давно налагоджені й підтримуються сталі відносини з польськими університетами, а також, що «це єдине місце в Україні, де литовську мову вивчають разом із польською на унікальній двомовній освітній програмі в ННІ філології».

Анджей Шептицький розповів, що з 2015 по 2017 рік як професор Варшавського університету він читав лекції для студентів ННІ міжнародних відносин, тож добре знайомий з його студентами. А от у ролі польського урядовця він уперше завітав до Червоного корпусу КНУ.

Пан Анджей наголосив, що польську сторону цікавить в Україні не тільки ситуація війни, а усі напрями можливої співпраці: «У Польщі сьогодні навчаються понад 40 тисяч студентів, а працюють близько 100 тисяч викладачів і науковців з України. Надзвичайно важливо, щоб вони змогли повернутися на Батьківщину після перемоги України. Аби сприяти цьому, ми всіляко підтримуємо симетричну співпрацю і на рівні людей, і на рівні інституцій».

Як справжній друг України Анджей Шептицький промовив ті найцінніші на сьогодні слова «Як можна вам допомогти?». Тож сторони взялися до обговорення конкретних напрямів співпраці.

По завершенню зустрічі гості перейшли до зали Вченої Ради, де Анджей Шептицький блискучою українською мовою прочитав лекцію для студентів і співробітників Університету. Тема лекції – минуле, сучасне і майбутнє польсько-української співпраці.

«Наука є частиною польсько-українських відносин ще з ХІХ століття, а сьогодні українські студенти стали важливим елементом такої співпраці», – підкреслив у своїй лекції пан заступник Міністра.

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024