Новини

 

КНУ у новому проєкті Erasmus+ про академічну свободу та інтернаціоналізацію

01.04.2024

Активізація міжінституційної співпраці з університетами країн Європейського Союзу – один зі шляхів подолання проблеми, що пов’язана із втратою талантів, відтоком мізків, що пронизує всю діяльність українських університетів у часи російсько-української війни.

Саме така мета проєкту Erasmus+ KA220-HED «Сприяння академічній свободі в Україні» (Promoting Academic Freedom in Ukraine – FreeAc), в якому бере участь ННІ журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

Перша міжнародна робоча зустріч за проєктом відбулася в Грацькому університеті (Австрія). Університет на ній представляли Анастасія Волобуєва, заступниця директора ННІ журналістики та Богдана Носова, доцентка ННІ журналістики й координаторка проєкту від КНУ. Учасники обговорили шляхи та напрями реалізації FreeAc та поширення його результатів.

На думку Анастасії Волобуєвої, дослідження за цим проєктом сприяє інтернаціоналізації, збереженню конкурентоспроможності та привабливості, а посилення академічної свободи позитивізує діяльність викладачів. Результати FreeAc дадуть змогу розробити стратегії для узгодження післявоєнної системи вищої освіти з цінностями Європейського простору вищої освіти (EHEA) та Європейського Союзу.

 

Партнерами проєкту FreeAc є Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Сумський державний університет, Міжнародний гуманітарний університет, Університет імені Адама Міцкевича у Познані (Польща), Світова університетська служба (Австрія), KMOP – Хаб освіти та інновацій (Греція) і Європейський центр досліджень та ініціатив (Італія). Координує проєкт Грацький університет (Австрія). FreeAc отримав фінансування 400.000 євро на три роки і втілюється за підтримки програми Європейського Союзу Erasmus+.

Період реалізації проєкту: 1 грудня 2023 року – 30 листопада 2026 року.

 

За матеріалами ННІ журналістики

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024