Новини

 

Візит Надзвичайного та Повноважного Посла Італії до КНУ

08.08.2024

КНУ імені Тараса Шевченка 7 липня з візитом ввічливості відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Карло Формоза. Під час зустрічі з ректором Університету Володимиром Бугровим було скоординовано кроки подальшої співпраці.

 

Візит відбувся у зв’язку з нещодавнім призначенням Карло Формози на посаду глави дипломатичного представництва Італії. Серед своїх пріоритетів пан Посол називає сприяння широкому міждержавному співробітництву в гуманітарній сфері, зокрема поширенню в Україні італійської мови та культури.

Володимир Бугров розповів про партнерство Університету з італійськими ЗВО за двосторонніми угодами, роботу Центру італознавства, створеному в Інституті філології КНУ за підтримки Італійського інституту культури в Україні, методики вивчення італійської мови на кафедрі романської філології ННІФ.

«Нині ми змінюємо парадигму підходу до вивчення іноземних мов, намагаючись вийти за рамки суто філологічного та культурологічного аспектів, оскільки цей шлях себе вичерпав. Час диктує, що володіння мовою мусить сприяти пізнанню західноєвропейських цінностей у широкому сенсі. Зокрема, вивчення італійської мови доцільно інтегрувати в освітні програми, що містять компоненту міжнародних відносин і реалізуються на різних факультетах та в інститутах Університету. Будемо вдячні Посольству Італійської республіки за підтримку цього освітнього вектора», – сказав ректор КНУ.

За словами Володимира Бугрова, Італія як одна з провідних країн Євроспілки завжди була поруч з Україною на її шляху до вступу в ЄС і, безперечно, відіграватиме значну роль у майбутній відбудові нашої країни. Тому важливо вже зараз розпочати підготовку різнопрофільних фахівців, з якими можна буде вільно комунікувати італійською.

За традицією, що склалася в Шевченковому університеті, Володимир Бугров запропонував Карло Формозі прочитати лекцію для студентів і курсантів. Також ректор запросив пана Посла взяти участь в іміджевому відеопроєкті «Шевченко єднає», у якому дипломати декламують вірші Тараса Шевченка на відомих локаціях КНУ.

Карло Формоза люб’язно прийняв запрошення і своєю чергою наголосив, що надзвичайно важливим є поглиблення українсько-італійських відносин саме на такому локальному рівні, як плідна співпраця з Університетом. 

У зустрічі також взяли участь Франческо Пеше, заступник Голови місії Посольства Італійської Республіки; Дар’я Вернигора, перекладачка; Надія Серьогіна, заступниця начальника Відділу міжнародних зв’язків КНУ; Марина Марцинюк-Коляда, провідна фахівчиня Відділу міжнародних зв’язків КНУ. 

 

Довідково:

Карло Формоза є Послом Італії в Україні з 1 липня 2024 року. До цього призначення очолював Посольство Італії в Португалії, причому пана Формозу було нагороджено Великим Хрестом Ордена Інфанта Д. Енріке – це найвища честь, яка може бути надана послам, акредитованим у Португалії. Як досвідчений дипломат удостоєний звання лицаря-офіцера за заслуги перед Італійською Республікою.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024