Новини

 

КНУ – в рейтингу університетів світу від The Times Higher Education

09.10.2024

Уже десять років поспіль Київський національний університет імені Тараса Шевченка представлений у світовому рейтингу закладів вищої освіти від The Times Higher Education. У 21-му виданні World University Rankings 2025, оприлюдненому компанією 9 жовтня 2024 року, КНУ посідає місце у діапазоні 1501+.

Цьогоріч рейтинг університетів від Times Higher Education містить 2095 установ, що на 185 позицій більше від минулорічного. Ці освітні і наукові організації представляють 115 країн і регіонів світу. Україну у рейтингу репрезентують 17 закладів вищої освіти.  

Другий рік ранжування університетів відбувається за оновленою методологією WUR 3.0., яка визнана найповнішою у світі оцінкою ефективності університетів і включає 18 показників для оцінки закладів у п’яти ключових сферах: викладання (29,5 %), дослідницьке середовище (29 %), якість досліджень (30 %), співпраця з індустрією (4%) й інтернаціоналізація (7,5%).

 

У цьогорічному рейтингу КНУ імені Тараса Шевченка покращив свої оцінки за такими з них:

За критерієм «Викладання» Університет  покращив оцінку за показником: Співвідношення кількості співробітників до кількості студентів.

За критерієм «Дослідницьке середовище»  в цілому оцінка зросла на 9 пунктів. Також збільшились бали за такими показниками:

  • Продуктивність досліджень
  • Репутація у галузі досліджень

За критерієм «Якість досліджень» у цілому зросла оцінка на 2 бали, також підвищились оцінки за такими показниками:

  • Вплив цитувань
  • Досконалість досліджень
  • Вплив досліджень

А за критерієм «Інтернаціоналізація» бали збільшились за показниками:

  • Частка іноземних студентів
  • Можливості навчання за кордоном

 

Варто зазначити, що під час підготовки цьогорічного рейтингу було проаналізовано понад 157 мільйонів цитат із понад 18 мільйонів наукових публікацій, опитано 93 000 науковців з усього світу. Загалом зібрано понад 472 694 точок даних із понад 2 860 установ, що їх надавали. Окрім 2095 прорейтингованих закладів, ще 765 університетів мають статус «репортера», що означає, що надані ними дані не відповідають критеріям прийнятності для отримання рейтингу, але вони погодилися бути відображеними у підсумковій таблиці. Серед них 38 українських закладів.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024