Новини

 

Книга пам’яті Університету: Олександр Дзера

14.10.2024

На 79 році пішов із життя видатний український учений у галузі цивільного права, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри цивільного права (2001 – 2006 рр.) Київського національного університету імені Тараса Шевченка, член-кореспондент НАПрН України – Олександр  Васильович Дзера.

 

Олександр Дзера народився 10 травня 1946 року. У 1972 році закінчив юридичний факультет Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка (нині – Київський національний університет імені Тараса Шевченка). Після отримання диплома працював на посаді слідчого прокуратури Подільського району м. Києва. З 1974 року працював на юридичному факультеті, а згодом в Інституті права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де пройшов шлях від асистента, старшого викладача, доцента до професора. У 2001–2006 роках був завідувачем кафедри цивільного права Шевченкового університету. 

 

Основними науковими напрямами діяльності Олександа Дзери були цивільне та сімейне право. Його наукові дослідження знайшли відображення у понад 200 наукових та навчально-методичних праць.

 

Олександр  Васильович Дзера був взірцем наполегливості та працьовитості для своїх колег і студентів та  педагогом за покликанням, який спрямовував свої творчі сили, енергію, науковий потенціал на розвиток правничої освіти та науки та підготовку висококваліфікованих фахівців-юристів.

 

Світла пам’ять про Олександра Васильовича, визначного правника, науковця-дослідника, талановитого організатора науки й вищої освіти, назавжди збережеться в серцях його рідних, колег, друзів та учнів – усіх, хто знав і шанував цю видатну людину.

 

Колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка висловлює щирі співчуття рідним і близьким Олександра Васильовича Дзери та всім, хто знав цього талановитого науковця.

 

 

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024