Новини

 

На Економічному факультеті відкрито Academic Hub Pivdenny

06.02.2024

Сучасний освітній майданчик для дискусій та обміну досвідом між представниками українського бізнесу і студентами – Academic Hub Pivdenny – відкрився на Економічному факультеті Київського національного університету імені Шевченка.

Підсилити теоретичні знання практичним досвідом українського бізнесу – мета, яку команда експертів банку «Південний» планує реалізувати через проведення воркшопів зі студентами та аналіз реальних бізнес-кейсів. Для цього банк створив в Університеті енергонезалежний простір, оснащений всім необхідним, щоби зробити процес навчання максимально зручним та комфортним за будь-яких умов.

Передумовою реалізації проєкту Academic Hub Pivdenny стало опитування роботодавців корпоративного сектора щодо проблемних питань економічної освіти, яке провів банк «Південний» у партнерстві з дослідницькою компанією Gradus Research.

79 % опитаних представників українського бізнесу вважають, що для розвитку якісних навичок потрібна більш прикладна програма навчання у закладах вищої освіти. І бізнес може у цьому допомогти: проводити практичні заняття на прикладі реальних бізнес-кейсів, надавати студентам можливості стажування, створювати грантові програми. Ці три ключові завдання банк планує реалізувати разом з Університетом у межах проєкту.

За словами ректора КНУ Володимира Бугрова, така взаємодія освітніх закладів з бізнесом є звичайною практикою в Європі, що набирає популярності й в Україні. Тому співпраця Університету з банком «Південний» є чудовим прикладом такої співпраці.

Набутий практичний досвід дасть можливість студентам краще зрозуміти себе та визначитися, в якому професійному напрямку розвиватися. Адже щораніше студент отримає стартові практичні знання та навички, тим цікавіше йому буде розпочинати свій професійний шлях, впевнена голова правління банку «Південний» Алла Ванецьянц: «Ми готові ділитися найціннішим – часом, досвідом та увагою, адже впевнені, що інвестиції у талановиту молодь сприятимуть розвитку нашої країни. В Academic Hub студенти отримають цінний досвід, який стане передумовою вдалого кар'єрного старту, а український бізнес – молодих талановитих фахівців».

Для найбільш активних студентів проєкту передбачено спеціальну стипендію від банку «Південний». Перші воркшопи вже заплановано відбудеться вже 21 лютого.

 

За інформацією Економічного факультету

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024