Новини

 

КНУ поглиблює співпрацю з Посольством Мальтійського Ордену

07.06.2024

Концепт-документ про співпрацю підписано 6 червня між КНУ імені Тараса Шевченка та Посольством Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Йоана Єрусалимського, Родосу і Мальти в Україні. 

Документ, що засвідчує взаємне бажання щодо розвитку співпраці, підписали ректор КНУ Володимир Бугров та Надзвичайний і Повноважний Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні Й.В. Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне.

Сторони домовилися про співробітництво в таких галузях:

  • Спільні програми досліджень.
  • Організація спільних заходів, а саме: семінарів, конференцій, симпозіумів та обмін запрошеннями для вчених для участі у цих заходах.
  • Співробітництво у сферах освіти, науки, культури, історії, дипломатії, гуманітарної діяльності, волонтерства та інших сферах, які становлять взаємний інтерес.
  • Сприяння модернізації медичного оснащення лабораторій ННЦ «Інститут біології та медицини».
  • Обмін інформацією у галузях, які становлять взаємний інтерес.

Підписання Концепт-документа стало продовженням зустрічі 5 квітня, під час якої ректор КНУ Володимир Бугров та пан Посол Мальтійського Ордену Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне погодили інтенсифікувати двосторонні відносини.

З кожним днем психологічні наслідки збройної російської агресії все більше лягають на українське суспільство настільки, що психосоціальна підтримка стала віхою в діяльності Мальтійського Ордену в Україні. Допомога жертвам війни відображає цілісний підхід Ордену, який сформульований у його давньому гаслі «Захист віри та служіння потребуючим» і стосується як душі, так і тіла. Водночас Шевченків університет реалізує унікальні освітні програми підготовки військових капеланів і профільних фахівців із військової психології, започатковує соціальні проєкти психологічного відновлення та освіти ветеранів російсько-української війни. Поєднання зусиль у сфері психосоціальної підтримки й реінтеграції захисників у мирне життя може становити взаємний інтерес для підписантів Концепт-документа.

У межах зустрічі було також обговорено інші пріоритетні напрями співпраці. 

Сторони обмінялися пам’ятними подарунками. Зокрема, Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне вручив Володимиру Бугрову медаль Суверенного Мальтійського Ордену на знак подяки за ділове партнерство під час війни. Дизайн медалі розроблено за сюжетом на світлині, зробленій на одному з прикордонних переходів у перші дні широкомасштабного вторгнення росії в Україну, яке спричинило потік біженців. Тоді осередки Мальтійського Ордену надали допомогу понад 300 тисячам українців, організувавши пункти прийому на кордонах і залізничних станціях. 

 

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024