Новини

 

Науково-технічна рада: підсумки за 12 вересня

16.09.2024

Затвердження кандидатур, висунутих вченими радами факультетів/ННІ для участі у конкурсах на здобуття стипендій для молодих вчених, стало головним питанням позачергового засідання Науково-технічної ради (НТР), що відбулося 12 вересня в онлайн-форматі.

 

«Всебічна підтримка молодих вчених і постійна взаємодія з їхніми науковими керівниками має бути пріоритетною для усіх заступників з наукової роботи. Якщо молоді вчені не подаються на конкурси, це упущення їхніх академічних наставників», – зауважила проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова.

Проректорка закликала заступників деканів/директорів ННІ з науки і присутніх членів НТР акумулювати ресурси у своїх структурних підрозділах та допомогти дослідникам подати якомога більше заявок на конкурси молодих вчених.

Під час засідання відбулося голосування та затвердження кандидатур на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених та державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні. У голосуванні взяли участь 31 член НТР.

У конкурсі на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених одноголосно шляхом таємного голосування було висунуто й затверджено 5 кандидатур:

  • Валерій Сіренко, аспірант 3-го року навчання Хімічного факультету;
  • Олександр Смірнов, к. б. н., доцент кафедри біології рослин ННЦ «Інститут біології та медицини»;
  • Павло Ліщук, к. фіз.-мат. н., асистент кафедри загальної фізики Фізичного факультету;
  • Олександр Мурманцев, аспірант 3-го року навчання Факультету радіофізики, електроніки і комп’ютерних систем;
  • Олександра Новак, аспірантка 3-го року навчання ННІ міжнародних відносин.

У конкурсі на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні висунуто й затверджено одноголосно шляхом відкритого голосування Олену Яковенко, кандидатку фізико-математичних наук, наукову співробітницю НДЛ «Фізичне матеріалознавство твердого тіла».

Ганна Толстанова подякувала молодим дослідникам, які подалися на конкурси, та їхнім науковим керівникам за активну діяльність. Проректорка зазначила: «Держава й університет пропонують молодим вченим багато можливостей для реалізації своїх проєктів, варто лише скористатися ними й зареєструвати заявку на конкурс аба грантову програму».

Члени НТР також розглянули питання затвердження кандидатур для участі у конкурсі щодо обрання членів Наукової ради Національного фонду досліджень України. Конкурс проводиться на заміщення 8 вакантних місць за секцією природничих, технічних наук і математики; 6 вакантних місць за секцією біології, медицини та аграрних наук; 4 вакантних місць за секцією соціальних та гуманітарних наук. Від КНУ імені Тараса Шевченка подано такі кандидатури:

  • Андрій Олійник, д. фіз.-мат. н., професор кафедри алгебри і комп'ютерної математики Механіко-математичного факультету (секція природничих, технічних наук і математики);
  • Микола Нікітченко, д. фіз.-мат. н., професор кафедри теорії та технології програмування Факультету комп'ютерних наук та кібернетики (секція природничих, технічних наук і математики);
  • Андрій Сиволоб, д. б. н., професор кафедри біохімії ННЦ «Інститут біології та медицини» (секція біології, медицини та аграрних наук);
  • Ігор Корольов, д. філол. н., професор кафедри полоністики, директор Центру балтистики ННІ філології (секція соціальних і гуманітарних наук).

Бажаємо всіх конкурсантам і кандидатам переможних результатів. Успіхів надалі!

 

За матеріалами Науково-дослідної частини КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024